I somras bakade jag en brownieliknande kaka snarlik denna, men resultatet den gången blev dessvärre inte riktigt som jag tänkt, så jag gav det nu en chans till med ett annat recept
Browniebotten225 g smör 200 g mörk choklad 70 % 3 dl ljust muscovadosocker (löst packat i måttet) 1,5 dl strösocker 4 ägg (stora) 4,5 dl vetemjöl 1 dl kakao 1 tsk bakpulver 100 g hallon, helst färska men det går även bra med frysta
I dag bjuder jag på härliga Hallonbrownies - en riktig kaloribomb - men härligt kladdiga och sega. Hallonbrownies8 ägg12 dl strösocker6 tsk vaniljsocker6 krm salt2 dl kakao6 dl vetemjöl400 g smör275 g hallonSätt ugnen på 175 grader
I ett sällsynt samarbete signerat systrarna i bloggen, har vi ikväll bakat Leilas hallonbrownies. Goda men mäktiga, det räcker med en liten bit och gärna med lite lättvispad grädde eller glass till
Milli´s Hallonbrownies. Nu har jag faktiskt haft nästan 2 veckors paus från bakandet. De beror dels på att jag haft tårtbeställningar varenda helg detta året, varav vissa veckor har jag haft flera, bara de tar en himlans massa tid och orken tog fort slut
Hallonbrownie. Så var det dags för Månadens sötsak igen. Väldigt roligt. Temat för den här månaden var Rött men trots att jag relativt snabbt bestämde mig för att göra en röd tårta tog det ett tag innan jag hade tillräckligt tid för att baka en tårta
Hallonbrownie botten, 8-10 mastiga bitar. Känner ni till Linda Lomelino. Hon har skrivit bl. a boken Lomelino´s tårtor och driver den fina bloggen call med cupcake
1. Sätt ugnen på 175 grader och se till att ett galler ligger i nedre delen av ugnen. 2. Hacka den mörka chokladen & smält den tillsammans med matfettet på svag värme
2. Smörj och mjöla två bakformar, 15 cm i diameter. 3. Skär smöret i kuber och hacka chokladen grovt. Smält tillsammans på låg värme i en stor kastrull
Söndagar som innehåller lång frukost med havrebaguetter, lång lunch, lång fika med hallonbrownies och en massa skratt, barn som leker och hundar som däckar av utmattning är bra söndagar
Hacka den mörka chokladen och smält den tillsammans med matfettet på svag värme. Blanda farinsocker, socker, ägg, mjöl, bakpulver, vaniljsocker och siktad kakao med choklad- och smörblandningen till en slät smet
Jag är ingen större sockerbagare. Det hänger varken hästar, grisar eller pepparkakor i mitt fönster och jag lagar oftast för mycket och för gott av huvudrätten för att någon ens ska ha en sportslig chans på att få i sig lite efterrätt
GA_googleAddAttr("Tag", "hallonbrownie"). Alltfler månar om sin hälsa, både vad gäller mat och motion. Efter att storskaligheten inom livsmedelsindustrin nästan har nått absurditetens gräns med allt vad det innebär av undermålig djurskötsel, vidriga djurtransporter och giftindränkta grönsaker så börjar allmänheten till efterfråga mer och mer lokalproducerat och ekologiskt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.