Jag försöker åtminstone hålla nere mängden för varje rätt och mycket kan vi göra förrätter eller goda luncher/fruncher av under kommande juldagarna, så egentligen gör det inget att det blir lite över
Eftersom man redan var lite trött efter gårdagen och kalas på det, kan jag lova att det kommer bli till att krypa ner i sängen tidigt ikväll Igår hade vi en riktigt trevlig kväll med hela Svea dojjor gänget
Mandelflarn. Blanda malen oskalad mandel och övriga ingredienser till en deg. Servera puddingarna riktigt kalla, gärna med lätt- vispad grädde och några mandelflarn till
Så jättegott och så enkelt att tillaga. Till 2 pers. 1 aubergine, 2 ägg, 200 gr köttfärs, 50 gr riven mozzarella, 3 dl tomatsås, 1,5 msk vetemjöl, 1 msk riven parmesan, 1 näve hackad persilja, 1 näve hackad basilika, 1 skiva gammalt bröd, vatten så det täcker det rivna brödet, olivolja, salt och peppar
Det där med att ta fotografier på bakverk när man har gäster kan te sig lite knepigt och det bästa är klart om man hinner göra det innan man sätter tänderna i härlighen
Man kanske skulle haft i något mer socker, men jag gillar samtidigt inte när det blir för sött. Det stod att manskulle ha 7 dl socker per 3 kg bär, men jag tog faktiskt bara 2 dl strösocker till 3 kg bär
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.