14-6 kycklingfiléer
1 burk kokosmjölk 1-2 skalade äpplen i tärningar 2 gula lökar hackade 3-4 vitlöksklyftor ca 4 msk olja 1-2 msk curry 1 tsk malen ingefära 1 msk garam masala, indisk kryddblandning 1-2 tsk gurkmeja (1 tsk mald spiskummin) 0,5 – 1 tsk salt 1 hönsbuljongtärning 3-4 msk mango chutney (lite soja)Skär eller klipp kycklingen i mindre bitar. Bryn bitarna hastigt och lägg åt sidan. Fräs lök och äpple i olja med vitlök och kryddor i en rymlig gryta. Lägg i kycklingen i grytan och tillsätt salt. Tillsätt smulad buljongtärning, mango chutney och koksmjölken. Koka sakta under lock i 20 min. Smaka av såsen mot slutet. Servera med jasminris och några tillbehör: Bananer i bitar Ananas i bitar Chashewnötter Kokos Syltlök
Ingredienser Portioner. 4 4 port ris eller annat gryn 4 kycklingfiléer 1 msk smör eller margarin salt och peppar 1/2 msk timjan 2 dl crème fraiche 1/2 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 hönsbuljongtärning eller kycklingfond (1 hönsbuljongtärning motsvarar 1 1/2 msk kycklingfond) 150 g sockerärtor 2 tomater Lägg till i inköpslistan
Ingredienser Portioner. 4 4 port basmatiris eller annat ris 1 gul lök ca 600 g strimlad kycklinglårfilé 1 tsk salt 2 krm peppar 1 msk olja 1 msk curry 2 dl vatten 2 msk kycklingfond eller buljongtärning (2 msk fond motsvarar 1 tärning) 1 1/2 dl matlagningsgrädde ev majsstärkelse (Maizena) 2 msk persilja 1 1/2 dl mango chutney salt och peppar att smaka av med Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Majskycklingbröstfilé/-lårfilé 5
Gillar du curry. Ja då ska du absolut testa detta recept. Medan du steker upp kycklingen så puttrar curryriset i sin kastrull och härliga dofter sprider sig i köket
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.