Rör ihop ingredienserna och smaka ev av med svartpeppar. Hacka matjessillen. 1 burk matjessill i bitar, ca 200 g. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj 1 gul lök 1 msk Arla® Svenskt Smör 1 burk matjessill i bitar, ca 200 g 4 hårdkokta ägg ½ dl hackad färsk gräslök ½ dl färsk dill ½ dl Arla® gräddfil 1 krm svartpeppar 1 msk sillspad
Tillsätt potatis, purjolök och rödlök samt finskuren matjessill, finhackad dill och blanda allt. gubbröra, ett recept jag fått av min syster Agneta och som jag tycker är helt oslagbar
Servera gubbröran på kavring eller knäckebröd, dekorera med dillvippor, tomat och lök. Det är lite olika vilken sorts fisk man blandar ner i sin gubbröra, somliga föredrar att ha i ansjovis men vi har nästan alltid matjessill i vår
Rör ned renstek, rödlök och gräslök och smaka av med salt och peppar. Stansa med en rektangulär utsticksform och garnera med en sked löjrom, finhackad rödlök och svartpeppar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.