3-4 morötter 1-2 stjälkar stjälkselleri 1 gul lök olivolja, till stekning 1 torkad chilifrukt 2 klyftor vitlök 2 kg fläskkarré (eller bog av gris) 1 förp konserverade körsbärstomater ((eller färska tomater)) 1,5 dl rött vin 1 dl olivolja 1 dl svarta oliver (gärna semitorkade men går bra med andra också) färska örter (tex salvia, timjan och rosmarin) 2 lagerblad salt peppar
Lägg grönsakerna i botten på en eldfast form eller gryta, därefter salviabladen. Kaninen kan gå länge så att köttet blir sönderfallande mört och vinet reduceras till en kraftig sky
Fredagsdrinken är en VinChaud som är en av världens mysigaste, bästa, mest värmande drinken för höstiga ruggkvällar likväl som vintervita iskalla nätter
Testa i så fall den franska varianten Vin chuad, i mitt tycke oändligt mycket godare. I Det öde landet skriver TS Eliot att april är den grymmaste av månader
Som jag sa trodde jag att vinet skulle passa till en köttgryta – så det fick det bli. För någon tid sedan hittade jag ett recept på vad som kallades för en osmansk gryta
Så lite vinchaud fick värma magarna. När solen är framme är det varmt och skönt och det räcker med kortärmat men så fort solen försvinner så behövs det extra värme
Denna kycklingfile grytan är inte alls svår och går snabbt att röra ihop. Jag frågade här hemma om dem ville ha pasta eller ris till kycklinggrytan och alla svarade pasta
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.