Har ju aldrig ens tyckt om det och endast druckit det i syfte att inte bli sugen på något gott och för att ha något att göra och för att det är lite sällskapligt att dricka
detta blev en ny utmaning för mig. Gissa vad god den blev, försvinnande god. Ingredienser4 dl socker4 ägg200 g smält smör4 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk bikarbonat1 tsk kanel1 tsk kardemumma6 dl rivna morötter (ca 4-5 morötter)Börja med att smälta smöret och riv morötterna, vispa sedan ihop ägg och socker
Har man inte tid att vänta på att en deg så länge så måste man givetvis värma smör och degvätska och det kommer bli bullar det med, men har du möjlighet så testa att använda kalla ingredienser och låt jäsningen ta tid, det gör skillnad
Jag har lite svårt att döpa den, för jag vet inte riktigt var det är. Ju mer mina frukostar efterliknar (nyttigare) efterrätter, desto gladare blir jag
Hur har ni det med lergrytorna, även kallad romargrytor, i era kök. Har ni plockat fram dom än eller står de fortfarande kvar och dammar i nåt köksskåp
Hoppas era juldagar har varit bra. Å så har man varit så mätt hela julen, trots att jag i år försökte tänka mig för Men två omgångar ris a la Malta lägger sig ju lätt som ett täcke överst och skapar en härligt god mättnadskänsla
Jag har bara gjort det en gång förut så jag är fortfarande i experimentfasen. Jag har ju haft sån tur att jag har fått min farmors gamla hushållsassistent som ju har köttkvarn och korvhorn å allt och det funkar hur bra som helst
Och idag ska jag iväg och träffa min farmor för första gången på väldigt länge och tänkte ta med fika så nu på morgonen har jag bakat havredrömmar och rulltårta
När vi skulle ha middag i fredags så var ju mina tankar helt inne på vår, och framför allt påsk. Så jag gjorde vitchoklamousse, enligt lillasysters recept på choklad cheesecake, men jag serverade den portionsvis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.