Då är det söndagkväll igen och vi har en händelserik och spännande vecka framför oss med mycket som ska hinnas med men jag hoppas det även blir lite altanhäng i solen
Blanda ihop och låt den hela fläskfilén dra LÄNGE. i denna goda blandning, gärna i dubbla påsar. Sedan är det bara att lägga den på grillen 1 dl olivolja eller rapsolja
Ta en stor nonstick stekpanna, värm olja på medelhög värme. ½ dl balsamvinäger. 2 msk oliv-eller rapsolja900g små potatis, delas i fjärdedelar1 msk finhackad gul lök6 vitlöksklyftor, hackade1 tsk torkad timjan1 tsk torkad rosmarin1/8 tsk riven muskotnöt½ dl balsamvinäger3/4 tsk salt1/4 tsk pepparGör så här
1 msk balsamvinäger. Blanda allt i en bunke och pensla på det kött du skall grilla eller ugnssteka. Tänk på att marinaden innehåller mycket socker vilket gör att den lätt bränner vid då sockret karameliseras
Blanda sedan med övriga ingredienser. Smaka av med salt, peppar och ev mer fond. Räkna med en marineringstid på 30-60 minuter för små och tunna detaljer
Blanda alla ingredienser ordentligt med en stavmixer. Pressa vitlöken, mortla hälten av senapsfröna. Det skall inte bli senapspulver så mortla inte alltför fint
Idag har vi firat pappa nästan hela dan, vi började med fika och god tårta (marängtårtan från senaste Buffé) och fortsatte efter några timmar med god middag - Astrids ugnskyckling Ketjap manis
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.