Grillad kyckling med strösslade morötter och vitlöksyoghurt
mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 2 st färska kycklingfiléer
  • 1 bra olivolja

  • 1
 grovsalt och svartpeppar
  • 10,5 kg späda knippmorötter
  • 11 dl grovhackade rostade hasselnötter
  • 11 dl 
slätbladig persilja, hackad

  • 11 dl grekisk eller turkisk yoghurt
  • 12 st rivna vitlöksklyftor
  • 1 salt och pepparSätt ugnen på 200 grader. Dela morötterna på längden och blanda dem med olivolja. Salta och peppra. Rosta i ca 15 min. Blanda nötter, persilja och olja.
  • 1 Grilla kycklingen. Salta och peppra.
  • 1 Blanda yoghurt och vitlök. Smaka av med salt & peppar.
  • 1 Ta ut morötterna. Blanda med nötterna. Dela kycklingen på längden, kontrollera att den är klar. Servera med yoghurtsåsen och morötterna.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.