½ tsk
rökarom, finns på flaska och heter smoked liquid
½ msk
salt
1 nypa
socker
1 tsk
worcestershiresås
Blanda samman alla ingredienser i en skål.
Forma färsen till biffar och stek eller grilla, gör dom så platta som möjligt eftersom de gärna krymper samman och blir höga när du steker på dom.
Glutenfria hamburgerbröd
2 ägg
2 dl yoghurt, den turkiska eller ryska varianten
3 msk
smält smör
2 dl
mandelmjöl
1 dl
pofiber
2 msk
fiberhusk
2 tsk
bakpulver
1 tsk
salt
½ dl
solrosfrön
Pensla med
1 uppvispat
ägg
sesamfrön
Blanda samman mandelmjöl, pofiber, fiberhusk, solrosfrön och salt.
Sikta ner bakpulvret och blanda samman.
Vispa äggen med en elvisp några minuter så de blir luftiga och fluffiga.
Blanda ner yoghurt och smält smör i äggen.
Rör ner mjölblandningen i äggsmeten och blanda ordentligt.
Låt smeten stå och svälla ca 10 minuter innan du rullar bullar och plattar till dom så de ser ut som hamburgerbröd. Fukta händerna med kallt vatten så fastnar inte degen så lätt.
Lägg hamburgerbröden på bakplåtspapper och pensla med det uppvispade ägget och strö på sesamfröna. Grädda mitt i ugnen på 200 grader ca 15 minuter
Bönröra
1 lök,
röd eller gul fint hackad
3 vitlöksklyftor,
fint hackade
2 tsk
sambal oelek
1 burk
kidneybönor
1½ dl
vatten
½ lime,
saften
2 tsk
mald spiskummin
Fräs löken mjuk i olja och smör utan att den tar färg, tillsätt övriga ingredienser och låt småputtra 10 minuter Mixa samman allt grovt med en stavmixer, låt det inte bli en alldeles för slät röra.
Den här åts i helgen till grillad fläskkotlett med ugnsrostade potatishalvor. Majonnäsen lättar jag gärna upp med crème fraiche och sen bara lite senap, knapriga valnötter, salt, peppar och kålsalladen är klar
Se till att högrevs- och sidfläskbitarna är halvfrusna när de ska malas, jag fuskade med detta och svor både en och två gånger över hur svårt det var att mala
Pensla det heta grillgallret med olja och lägg på spjällen. Jag blir förstås väldigt glad om du köper min grillbok som ett litet tack för alla recept jag delar med mig av gratis härinne
Grillade köttfärsspett med ajvar relish, örter, vitlök och spiskummin. Serverades med en kålrots pommes Anna med örter och vitlök, choronsåsslungad vitkål, och en champinjonsås med timjan och rödvin
Jag serverade mina hamburgaremed en grönsallad, ett stekt ägg och olika tillbehör. Hamburgerbröd hör väl inte hemma i en LCHF-kost kanske många tänker, men med mitt glutenfria bröd bakat på ägg, mandelmjöl, kokosmjöl och kokosolja så funkar det riktigt bra
Egengjorda burgare med hembakt bröd blir så mycket godare och enkelt är det. Jag tycker att cheddarost, rå lök, majonnäs och inlagd gurka är godast till burgare inget krångel bara gott
Stek sedan burgarna och servera med brödet och andra önskade tillbehör. Hamburgare. Själva hamburgarna är fyllda med lite ost och det är väldigt gott att göra så
Redan på morgonen kokte jag revbenen, delade, i vatten med hönsbuljongtärning, japansk soja, en hackad morot, lagerblad, svartpepparkorn och rikligt med salt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.