Grillad fylld paprika med matvete och salsa verde
www.koket.se
www.koket.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 16 st snackspaprikor, små och röda
  • 1300 g fetaost
  • 1 salt
  • 1 olivolja
  • 12 dl matvete
  • 11 knippe persilja
  • 11 knippe bladpersilja
  • 1100 g saltgurka, avrunnen
  • 12 klyftor vitlök
  • 11 msk dijonsenap
  • 11 msk vitvinsvinäger
  • 11 dl olivolja
  • 1 salt, svartpeppar
  • 1 persilja till garnering
  • 116 st snackspaprikor, små och röda 300 g fetaost salt olivolja
  • 1 Matvete2 dl matvete 1 knippe persilja salt olivolja
  • 1 Salsa verde1 knippe bladpersilja 100 g saltgurka, avrunnen 2 klyftor vitlök 1 msk dijonsenap 1 msk vitvinsvinäger 1 dl olivolja salt, svartpeppar persilja till garneringPaprikor
  • Sätt ugnen på 250 grader. Skär av toppen av paprikan. Pressa i smulad fetaost nästan hela vägen ut. Salta och gnid in paprikan med olivolja. Grilla paprikan i ugnen ca 20 minuter tills den fått fin färg och är mjuk. Matvete
  • Koka matvetet enligt anvisning på förpackningen. Sila bort eventuell vätska och blanda med hackad persilja, salt och olivolja före servering. Salsa verde
  • Mixa alla ingredienser till såsen i matberedare. Smaka av med peppar och eventuellt mer salt. Servera paprikorna med matvetet och ringla över salsa verde-såsen. Garnera med persilja.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.