11-2 msk
ströbrödSätt ugnen på 225 grader vanlig ugn. MED SVÅL: Skär bort det mesta av svålen. Om du vill kan du lägga den borttagna svålen underst i ugnsformen. MED NÄT: Har skinkan nät så klipp och ta bort det. Om du vill kan du lägga bakplåtspapper eller folie underst i den ugnsform du ska griljera skinkan i. Placera skinkan i mitten av formen. Vispa ihop ägget med senapen i ett glas och bred på ovansidan av skinkan. Strö över ströbrödet i ett jämnt lager. Jag gillar när det är ett tunt lager. Sätt in skinkan i övre delen av ugnen ca 15 minuter. Kolla den efter 10 minuter så den inte bränns på toppen. Det kan eventuellt behövas några minuter till tills skinkan fått färg. Griljera skinkan tills den fått en ljusbrun färg. Ta ut och låt skinkan svalna något innan du skär upp den till servering.
Oavsett om du själv rimmat, själv kokat eller köpt kokt skinka behövs en god griljering. Skär av svålen (och lite av fettranden om du vill) och lägg skinkan i en långpanna
Griljerad kålrot är ett lätt och bra alternativ till julskinka. För att få en glutenfri griljering ersätt ströbrödet mot glutenfritt ströbröd eller polentagryn
Bred smeten över den kokta eller ugnsbakade skinkan. Häll ströbrödet jämt över skinkan. Annas Griljering till Julskinkan3 msk svensk senap (typ Slotts)1 ägg2 msk strösockerca ½ dl ströbrödVispa ägget med en gaffel och rör ner senap och socker
Nu vänner ska jag berätta för er hur man griljerar en julskinka. I år valde vi att köpa en färdigkokt julskinka från scan, eftersom vi inte ska vara hemma i jul så kändes det inte lönt att koka en egen
Skär rökta skinkan i strimlor, hacka löken och fräs tillsammans lätt i en stekpanna. Häll skinka, lök och broccoli n i den färdiggräddade pajformen och häll över äggstanningen, fördela resten av västerbottenosten ovanpå
Årets julskinkagriljerades med ett Mannerström-recept. Pensla skinkan och strö sist över ströbrödet. Sen går det snabbt att kleta in skinkan på julafton
Skär skinkan i skivor, tunna eller tjocka efter eget tycke. Lägg skinkan i en smord ugnsform. Häll det över skinkan och lägg på skivade tomater, riven ost och basilika
Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs. 1-2 kg Mjölig potatis 2 pkt Milda Minimat (4%) går även använda matlagningsgrädde, vispgrädde eller annan valfri mjölk eller grädde Korv av något slag/kassler/skinka/julskinka eller köttfärs
Tänk på att ju större kålrot desto längre koktid kommer den ha, men desto mer mat blir det också. Koka kålroten i alla kryddor i ca 1-2 h beroende på storlek
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.