Ingredienser Grekiskafärsbiffar 500 g blandfärs 1 dl finhackad mynta eller persilja 1 st citron - finrivet skal 1 st pressad vitlöksklyfta 1. 5 tsk Salt 1 tsk svartpeppar 1 st Ägg 1 st grovt riven gul lök 1 msk smör till stekning Tomatsallad 1 kruka basilika 500 g gula och röda små tomater 1 st finhackad rödlök 3 msk Olivolja 1 msk balsamvinäger 1 nypa havssalt 1 nypa nymalen svartpeppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Till biffarna gjorde jag tzatziki, en grekisk sallad med tomat, oliver, fetaost, gurka och rödlök. Recept hittar du HÄRSuperkul med alla era tips på olika varianter av tzatziki dessutom – stort tack för att ni delar med er
Ikväll blev det därför Grekiskafärsbiffarmed grönsaksbulgur och tsatziki. Grekiskafärsbiffar. Häll i alltsammans, tillsammans med sweetchilisåsen, i smeten och rör om försiktigt men noggrannt
Jag gillar medelhavsmat så det blev grekiska biffar medtzatzikioch klyftpotatis. Tzatzikin är superlätt, riv en halv gurka på rivjärn och blanda med yogurten, ha sedan i pressad vitlök och lite flingsalt
Börja medtzatzikin. Riv gurkan och krama ur vätskan med händerna. Lägg gurkan i en skål och blanda ner yoghurten, salt och peppar samt pressa i vitlöken
Oj, vilka saftiga och supergoda färsbiffar jag fick till i fredags. Färsbiffarna passade även till pasta ett par dagar senare om det skulle bli något över
På begäran får ni här receptet på min souvlaki med kyckling . Tzatziki. )Marinad och kyckling. Blanda ihop och låt stå i minst en timme, gärna i rumstemperatur
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.