Ingredienser Grekiskafärsbiffar 500 g blandfärs 1 dl finhackad mynta eller persilja 1 st citron - finrivet skal 1 st pressad vitlöksklyfta 1. 5 tsk Salt 1 tsk svartpeppar 1 st Ägg 1 st grovt riven gul lök 1 msk smör till stekning Tomatsallad 1 kruka basilika 500 g gula och röda små tomater 1 st finhackad rödlök 3 msk Olivolja 1 msk balsamvinäger 1 nypa havssalt 1 nypa nymalen svartpeppar Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
Skär osten i små bitar och blanda med färsen. 5 st gurka 2 dl grekisk yoghurt 1 st vitlöksklyfta salt peppar 1 msk olivolja Servera med. Forma färsen till 6–8 biffar och stek dem i en stekpanna med smör, ca 5 minuter per sida, tills de är klara. 1Servera med klyftpotatis, och en sallad med tomater, oliver och rödlök
Skapligt snabblagat kan det rädda en middag mitt i veckan, men det smakar så fantastiskt gott att det likaväl duger alldeles ypperligt att servera på lördagkvällen tillsammans med ett glas rött
Skär gurkan i småbitar och blanda med yoghurt och vitlök. Skiva aubergine och squash, pensla med olja. Servera biffarna med potatis, grönsaker och tzatziki
Ikväll blev det därför Grekiskafärsbiffarmed grönsaksbulgur och tsatziki. Grekiskafärsbiffar. Häll i alltsammans, tillsammans med sweetchilisåsen, i smeten och rör om försiktigt men noggrannt
Om du är osäker på din kryddning kan du steka en liten provbit och smaka (om du inte vill smaka på den råa smeten)Serverades med ris, tzatziki och grönsaker En väldigt god variant av färsbiffar
Nu är jag dock tillbaka för att bjuda er på ett vardagsvänligt recept på färsbiffar. Jag hoppas att ni haft både en bra jul och en bra start på det nya året, för mycket har hunnit hända sedan jag sist delade med mig av något recept här på bloggen
Forma till lagom stora biffar, tryck en grop med tummen och lägg dit en bit fetaost baka sedan in den i biffen och stek i stekpanna så de får fin färg på bägge sidorna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.