14 grillade
citronerSkär köttet i små tärningar och lägg dem i en plastpåse. Tillsätt citronskal, olivolja, oregano, vitlök och svartpeppar. Gnid in marinaden i köttet. Knyt till påsen och lägg den i kylen minst 1 timme.
1 Lägg
grillspetten i blöt, cirka 30 minuter. Trä upp köttet på spetten, gärna dubbla, så är det lättare att vända köttet. Salta köttet. Grilla köttet runtom, totalt cirka 6-8 minuter. Dela och grilla citronhalvor på grillen, cirka 5 minuter.
1 Tzatsiki:
Salta den rivna gurkan och låt den rinna av i en nätsil. Pressa ur så mycket saft som möjligt ur gurkan. Blanda den med grekisk yoghurt, vitlök, olivolja. Smaka av med salt och svartpeppar. Servera till grillspetten med grekisk lantsallad och bröd.
1 Lantsallad:
Dela tomaterna i bitar. Dela, kärna ur gurkan och skär den i bitar. Skiva paprikan. Skala och skiva rödlöken. Blanda salladen i en skål. Bryt fetaosten i bitar och fördela oliverna ovanpå. Ringla över olivolja. Salta och peppra. Garnera med oregano.
Servera gärna spetten medtzatsikiochgrekisk sallad eller som vi gjorde med krämig potatissallad. Täck med plast och låt gärna kycklingen marineras i kylen några timmar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.