IngredienserPortioner. 4 1 gul lök 4 vitlöksklyftor 1/2 purjolök 1 zucchini 1 aubergine 1 morot 2 paprikor (gärna olika färger) 200 g potatis 250 g champinjoner 1 förp krossade tomater (à 400 g) 1 msk tomatpuré 1 dl olivolja 2 dl vatten 2 tsk oregano 2 tsk salt 1 tsk nymalen svartpeppar Tillbehör bröd fetaost ev tzatziki Lägg tilliinköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3- 80 g Mer info Ladda kupong
I senaste numret av Buffé var det ett recept på en grönsaksgrytai ugnen som jag fastnade för. Jag gjorde några små förändringar och det blev riktigt gott - tyckte i alla fall vi vuxna
Tina Fallgren. Jag bakade de här bröden till julafton och de blev uppskattade. De kräver få ingredienser men mycket tid för jäsning, men har du tiden så är det definitivt värt det
Jag har ätit denna potatis även på Zorbas grekiska restaurang i Kalmar och det är precislika gott där så naturligtvis har jag försökt efterlikna denna delikatess
I våras bjöd några vänner oss på en riktigt god middag - Grekisk pytt i panna. Sedan dess har jag tänkt laga något liknande hemma också men det har inteblivit av
Det blir mycket grillat nu och lär så blii några månader till. Men iblandblir jag så less det och då är det gott att göra en gryta, gratäng eller liknande
Idag bjuder jag på en av mina många Grekiskafavoriträtter. Fläskfilé på spett. Servera spetten med tillbehören och njut av en middag med grekiska smaker
Tvätta potatisen utan att skala den. Skär i klyftor och bred ut i en långpanna. Häll över citronsaften. Häll vattnet runt potatisen så att inte kryddorna sköljs bort
IngredienserPortioner. 4 900 g potatis 1 gul lök 2 vitlöksklyftor ca 500 g nötfärs 1 tsk salt 1 krm peppar 1 tsk timjan 1 tsk oregano 100 g fetaost 1/2 dl vatten 1 gurka 1 dl matyoghurt 4 tomater 1 tsk rödvinsvinäger 1 tsk olivolja 1 förp persilja Lägg tilliinköpslistan Trött på att irra runt ibutiken. Kupongen är laddad Kryddkvarnar 10 % rabatt Santa Maria 60-140 g Mer info Ladda kupong
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.