12 st
vitlöksklyftor 1 st morot 0,5 st purjolök eller några salladslökar 3-4 stjälkar (selleri) 1 msk olja 0,5 l finstrimlad vit- och rödkål ca 1 dl groddar bladpersilja till garnering soja till serveringSkala och hacka vitlöken fint. Skala och skär moroten i fina strimlor. Skiva purjolöken eller salladslöken tunt. Skiva stjälksellerin fint. Fräs vitlöken i fettet, som inte får vara för varmt. Vitlöken bränns lätt och blir då frän. Lägg i alla grönsaker utom groddarna. Fräs på lite högre värme några sekunder. Fräs därefter under lock tills grönsakerna är nätt och jämnt mjuka. Lägg i groddarna och värm dem. Lägg upp fräset på ett fat. Garnera med bladpersilja. Servera soja till.
4 nävar grönkål. 14 msk smör. 11 liten skvätt vatten. 1salt och peppar. 1citron. 14 nävar grönkål 4 msk smör 1 liten skvätt vatten salt och peppar citronDela grönkålen i mindre bitar
För ett tag sedan köpte vi en flaska mild periperisås. Eftersom periperi ibland används i afrikansk mat, tänkte jag att jag skulle använda såsen i en maträtt inspirerad av de afrikanska köken
Afrikanska bönor är en perfekt maträtt att laga nu i januari när det kan vara lite skralt i kassan. Att laga, och äta, mer vegetariskt är ett utmärkt sätt att hålla nere på matkostnaderna utan att behöva kompromissa med vare sig variationsrikedomen eller smaken
Ytterligare snabb och enkel vardagsmat man kan variera och blanda i av de grönsaker man har hemma. Servera rött ris till, som visserligen tar lite längre tid att koka, men innehåller mer fibrer, vitaminer och mineraler än det vita
Blanda färs, smulad fetaost, hackad lök, pressad vitlök, ägg, riven potatis, salt och peppar. Forma åtta biffar och stek i en stekpanna med smör, 3–4 minuter per sida
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.