Inte så lätt att handskas med. Knäckte några Valnötter från min Kusin’s gård i Tyskland till. Bakade in Gorgonzola i ett litet paket av Smördeg och serverade med varm Björnbärssylt
Mattias och jag gjorde tjälaknul och potatis- och jordärtskocksgratäng med västerbottensost och för att få till en julig twist så gjorde vi en grönkålssalladmed halloumi, fikon och apelsin med saffransdressing
Dessutom blir det så gott med en liten knaprig kant på kålen. Blanda grönkålen med avsköljda bönor. Julen närmar sig och grönkålen dyker upp i våra matbutiker
Salt & peppar. Rödkålssallad med apelsin, valnötter, parmesan och balsamvinäger. Ringla sedan balsamvinäger och olivolja över salladen, krydda med salt och peppar
Gillar du inte ädelost så prova med feta eller chévre. Uteslut valnötterna om du är allergisk. Matuppdrag, kurser, politiska uppdrag, tjänste- och privatresor, arkitektoniska projekt och livet med mina två grymma barn har fyllt varenda dag med både stora och små insikter
Här är mitt gröna julbord, en saffransaflafel (inspirerad av förra årets saffranshummus), men grönkålssalladmed rostad pumpa och slutligen bloggfavoriten, rödkålssallad med apelsin, spenat och granatäpple
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.