Lite gorgonzola nedsmält i grädden som potatisen gratineras med höjer gratängen några snäpp på posh-skalan och det är inte så dumt en lördagskväll till en fin köttbit
a 150 g100 g gorgonzola (vi körde på en variant med mascarpone i)2 dl riven västerbottenost3 dl vispgrädde1 ägg1 tsk malen muskotsmör till formen1/2 tsk salt1 krm pepparhackad röd paprika och bladpersilja till garneringGör så här Sätt ugnen på +200 °C. 100 g gorgonzola
Varva potatis i en smord form med srimlade soltorkade tomater, hackad timjan,oliver och gorgonzola. Häll gräddmjölken över potatisgratängen och grädda i 225 grader i 50- 60 min tills potatisen mjuknat och fått färg. ca 100 g gorgonzola (grönmögelost)
Trevligt som omväxling till potatisgratäng. Potatisgratäng med gorgonzola och päron4 port500 g potatis (gärna marilyn)2 fast päron (gärna anjou, à ca 150 g)1 liten purjolök (à ca 150 g)100 g gorgonzola2 dl riven västerbottensost3 dl vispgrädde1 ägg1 tsk malen muskotsmör till formen1/2 tsk salt1 krm pepparev hackad röd paprika och bladpersilja till garnering1
Potatisgratäng är nog det bästa tillbehöret jag vet till en bit kött. Efter att ha provat ett antal (jag menar många) recept i jakten på den perfekta potatisgratängen har jag nu fastnat för Nigellas
Det drar ur stärkelse och leder till vattnig potatisgratäng istället för krämig. (Anledningen till att man kokar detta är att potatisgratängen går fortare att göra och att kryddorna fördelar sig bättre och potatisen och löken blir mjuka
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.