Jag hör till den sorten som gärna vill ha en frukostmacka, men då ska det inte vara på vilket bröd som helst, utan på ett riktigt nyttigt bröd som är grovt, smakrikt och fullspäckat med fibrer, fettsyror och antioxidanter
Jag använde också mitt ganska nyinköpta durramjöl, tillsammans med mörkt bovetemjöl och rårismjöl. ½ dl olja - kokosolja blev det den här gången, men det går bra med raps, hampa, avocado- eller mandelolja
Tillsätt jästblandningen i fiberhusken ihop med socker, salt, ägg och det mesta av mjölet. Degen är mätt på mjöl när den lossnar från bunkens kanter och ser okladdig ut
Klicka ut brödet i en form avlång som du smörat och ströat medglutenfritt mjöl. Rör i kesella, honung, jordnötssmör och olja med slickepott tills mjölet inte längre är torrt, tillsätt då bananerna och vispa med elvisp (degkrokar) i några minuter, (på så sätt slipper du mjöldamm i hela köket)
Årets vörtbröd är fixat – och detta blev ett mycket gott bröd – bättre än förra årets. Stryk vörtbröden direkt när de kommer ut från ugnen med blandningen så får den en fin, glansig yta
Bröa ev med sesamfrön eller glutenfritt skorpmjöl. Arbeta degen med en slev eller degskrapa i skålen. Häll mix, fibrex, salt, kryddor, olja och sirap i matberedarens bunke
Som allt glutenfritt bröd - och i synnerhet det med bakpulver - så är brödet godast alldeles färskt. Brödet är förstås glutenfritt, och även mjölkfritt
Mandel, mandelmjöl, rå kakao, fikon och dadlar köper jag från Råvarubutiken, chiamjölet hittar du hos Immun eller Bravara, och resten i vanliga livsmedelsbutiker eller hälsokostbutiker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.