Och förstås för alla andra som uppskattar ett bröd bakat med naturliga råvaror. Blanda de rivna morötterna, rivet skal och saft av citronerna, kokosmjölken, sesamfrön och salt i en kastrull
Det är gott precis som det är, men kan också avnjutas med smör och en skiva ost. Det kan också brytas i mindre bitar och doppas i goda röror, guacamole eller tapenade t ex
Att baka med mycket ägg och Pofiber istället för mjöl, är lite annorlunda när man som jag är van vid att baka med glutentrådarnas effektiva bakegenskaper
Jag följde receptet ganska väl, men tog mer bovetekross, bytte majsmjöl mot kikärtsmjöl (eftersom jag är återhållsam med majsmjöl som sägs vara inflammationsskapande), och olivolja mot rapsolja
Knäckena finns i olika smaker, just det här som jag ätit ikväll är med chili och vallmo. Det här är några helt fantastiska små knäcken som sitter som smäck i munnen vad det gäller konsistens, smak, krispighet, storlek och ja det finns inget jag vill ändra på i det här receptet
Idag resulterade det i en knäckig rabarberpaj med salta jordnötter och timjan. Ta bort nötter och timjan om ni vill alt vid allergi kan ni prova att byta jordnötter mot solrosfrön
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Eftermiddagsmys med nybakat bröd och en kopp te. Gärna med mycket smör på. Jag älskar att äta bröd och jag har märkt att jag mår som allra bäst när jag äter glutenfritt bröd så det blir en hel del bakande här hemma
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskost och toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.