Att få till riktigt bra falafel själv är imponerande för de flesta och en riktigt delikatess. Perfekt. Tillsätt alla ingredienser till en matberedare och kör till en finfördelad, fuktig och lite smulig blandning
För en jämn fördelning av alla ingredienser och perfekt resultat är florsockret din bästa vän. Det finns inget värre än att entusiastiskt ta en bit av en riktigt god paj för att några sekunder senare snopet få en tjock bit pajskal som riskerar att krossa din emalj
Mina ägg, som jag köper av en kompis, är dessutom värpta av lyckliga hönor som kaxigt sprätter omkring i det fria och mumsar i sig grönska, så gulorna gör skäl för sitt namn och lyser som solen själv
Jag skulle förstås ha lagt upp receptet tidigare, men jag har inte riktigt hunnit med. Brödet jag använde till botten är ett glutenfritt lite grövre finskt surdegsbröd som jag fick när vi var på Finlandsbesök lite tidigare i våras
Här får du några andra tips på hur du på ett enkelt sätt kan öka näringsvärdet på din vanliga mat, och här hittar du en del bilder och tips när det gäller glutenfri bakning
Det blev faktiskt perfekt gräddat. Som jag har berättat tidigare så har jag det senaste året tappat en del i vikt, alldeles utan ansträngning, och alldeles utan att ens göra minsta försök i den vägen
Jaha, då var det dags för veckans brödbak igen. Maffigt är bara förnamnet. Nja, jag lovar förstås ingenting, men nog har du bättre förutsättningar att komma i toppform än om din morgonmacka består av en skiva vitt rostbröd med marmelad
Jag gör ofta och gärna en sallad när solen står högt på himlen och värmen ligger som ett dallrande gelétäcke i luften, då när jag inte har lust att svettas i köket vid spisen eller har orken att tända grillen är det den perfekta maten att plocka fram för småhungriga magar
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.