Vispa ihop ägg, färskost, balsamcrème och honung med elvisp så det blir slätt och jämnt. När sommaren kom och jag var mer bleksiktig och mager än lovligt skickades jag ut på landet med min moster och morbror och mina två äldre kusiner, som båda var robusta, rödkindade och matfriska
Brödet är glutenfritt, mjölkfritt och fullproppat med en massa nyttigheter. Här fick det bli ett riktigt lyxmellanmål med alldeles nybakat, nätt och jämnt avsvalnat powerbröd, Brie, blåbär och färska havtorn som jag bara mosade lätt med lite honung
Här kommer ett recept på en glutenfri kaka med choklad och mandel. Krossa två ägg i en annan skål och blanda sedan ner chokladsmeten under omrörning, förslagsvis med en elvisp
Garnera kakan som du vill, antingen med någon färskostglasyr à la morotskaka eller med florsocker. Mixa de nätt och jämnt tinade havtornenmed mandelolja
Jag har gjort flanet två gånger, och ena gången behövde jag inget vatten, medan jag den andra gången var tvungen tillsätta lite vatten för att degen skulle gå ihop
Vispa ihop ägg ochfärskost så det blir slätt. eventuellt en klick extra färskost. Låt smeten stå och svälla en stund medan du dukar, tänder ljus, sätter på musik, mosar bären med honung, och kokar kaffe
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Funkar lika bra till tex frukosten med smör eller färskostoch toppat med något gott och mättande pålägg som ägg, skinka, avokado, till mellanmål med mättande pålägg eller varför inte jordnötssmör och bananskivor, smulat över lunchsalladen för extra crunch, på ostbrickan eller som snacks istället för chips
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.