I bland köper vi på oss lite väl mycket lax och det kan då vara bra att baka en laxpaj. Laxpaj. Var lite försiktig med saltet då både lax ochfetaost är salt
Denna gången valde jag att banda den kalla quinoan medspenat, fetaostoch majs. medspenat, tomater och din favoritsås (om du inte har någon favoritsås, så är ett tips att blanda yoghurt, chilisås, honung, salt, peppar och lite soja
Servera pajen som ensamrätt tillsammans med en fräsch sallad, eller som ett inslag på en buffé. Skölj spenatenoch låt den mjukna och säcka ihop på svag värme i en stekpanna
Jag föreställer mig att varianten medfetaost/soltorkade tomater också passar fint i min paj. Just den här pajvarianten är svår att göra helt mjölkfri, men du kan naturligtvis ta någon alternativ yoghurt, crème fraiche eller grädde, och själv smaksätta med saffran och lite tomatpuré
I det här pajskalet har jag använt den härliga glutenfriaoch Kravmärkta mjölmixen från Chrisbel´s, men du kan naturligtvis välja ditt eget favoritpajskal om du föredrar det
Förkylningen går här i familjen, vilket betyder ingen träning och en massa håglösa familjemedlemmar. Stek löken mjuk och fräs spenaten hastigt i lite smör
Fyllningen blev italieninspirerad med salsiccia, spetskål ochspenat. Inget pajskal med bönor eller kikärtor den här gången, utan med sesammjöl och mandelmjöl
Idag tänkte jag bjuda er på en riktigt god glutenfri paj med salsiccia ochspenat som fyllning. Jag fortsätter göra mina glutenfria pajdegar med bas av bönor eller kikärtor
Vi gör nästan alltid vår pajdeg glutenfrimed mandelmjöl och sesamfrön, inte för att vi är glutenintolleranta utan för att vi tycker den blir god och knaprig
Stek spenaten i panna tills allt vatten har avdunstat. Blanda hackad skinka ochfetaost i småbitar. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner blandningen i smeten
glutenfripizzabotten,. Pizzabotten medspenatoch gröna ärtor. Alltså när maten är full av färg blir man så glad och fylld med energi, och det är ju oftast väldigt gott då också
Jag hade dessutom räkor över efter midsommarfirandet, och tillsammans medbladspenat från frysen och en god kryddblandning från Krusmyntagården blev det en riktig festrätt mitt på blanka vardan
½ paket fetaost. Hittade detta recept på supergott bröd, passar perfekt om du ska servera en gryta, eller ät dom bara som dom är med lite smör på, kanske till kvälls teet25 gr jäst2½ dl vatten2 msk rapsolja1 tsk timjan½ tsk salt½ dl kesella5½ dl mjölmix med fibrer½ rödlök½ paket fetaost (75 gr)6 st svarta oliver (urkärnade)2 msk hackade soltorkade tomaterGÖR SÅ HÄR. Hacka löken och tomaternaSkiva olivernaTärna fetaostenSmula jästen i bunkeVärm vattnet och oljan till fingervarmtHäll det sedan i bunken med jästen, rör om så jästen löser sigTillsätt timjan - salt - kesellaBlanda välTillsätt mjölmixen och blanda, gärna med elvispen(degen är väldigt kletig men så ska den vara)Blanda sedan i rödlöken - hackade tomaterna - oliverna - tärnad fetaostBlanda ihopSkeda upp degen i 10 bullformar (stora bullformar)Jäs under bakduk i 45 minSätt under tiden på ugnen 225 graderGrädda brödet i mitten av ugnen ca 10 minPensla det färdiga brödet med vattenLåt svalna på galler under bakdukSedan är det bara att njuta, antingen tillsoppa eller en god köttgryta, eller ät den som den är, ljummen med lite smör på
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.