Semester, det är ju så härligt med semester, men tyvärr så börjar ju min semester lida mot sitt slut, nja, jag har några dagar kvar, så lite tillkan jag njutaFrån semester till frasvåfflor, jag har alltid trott attjag har gjort frasiga våfflor
Blanda mandelmjöl, bovetemjöl, margarin och vatten i en bunke tills det blivit en jämn deg, bred degen i en ugnsfast form, gärna ca 1 cm upp på kanterna, strö på aromsaltet
Riv potatisen grovt och blanda/mixa med margarin och mjölmix. Häll över i en kastrull tillsammans med de krossade tomaterna, tomatpurén, senapen och kryddorna
Den här köttfärspajen kan å det varmaste rekommenderas. Egentligen är det en restpaj, där en överbliven kokt potatis fick hänga med i pajdegen, och köttfärssås som blivit över efter tacomiddag fick utgöra fyllning tillsammans med en stump zucchini och en likaledes överbliven klick smetana
Den fick högsta betyg av hela familjen,till och med Wille, för när han säger. Något recept på köttfärssåsen har jag inte, men det är lite som kan gå fel med lök, vitlök, smör, köttfärs, tomater, vin och grädde
Gammaldags husmanskost på nytt sätt – glutenfri LCHF och Paleo är en nyutgåva med utvalda och omarbetade favoriter från LCHF för seniorer och Långkok för LCHF och Paleo
Glutenfri pajdeg. Glutenfri pajdeg. Tryck några hål i botten med gaffel och låt sedan pajdegen stå svalt i kylen i 15-20 min medan köttfärsfyllningen förberds
Lägg i den frysta broccolin och låt den fräsa med en stund. Smaka av med lite salt och svartpeppar. Fyll det förgräddade skalet med köttfärs/broccoli fyllningen, peta försiktigt ned halverade coctailtomater i fyllningen
Jag måste säga att jag har dålig erfarenhet från glutenfria bakupplevelser. Men nu äntligen, här kommer recept på en supergod äppelkaka som även kan bjudas på när man har glutenintoleranta gäster
Men då gör jag scones på morgonkvisten, väldigt fort gjort att blanda ihop degen/smeten och så gräddas dom medan jag sminkar mig och gör alla andra sysslor
Blanda ut jästen i vattnet tillsammans med olja och honung. Här är recept på Glutenfria frallor. Vispa med en gång (utan att vänta) hastigt ihop med en ballongvisp eller slev till en jämn smet
Mixa dem med en stavmixer tills keson blir lite slät, då slipper du kesoklumpar i brödet. Låt degen stå och svälla medan du värmer ugnen, i 10 min. Värm ugnen till 200° och klä en plåt med bakplåtspapper. Forma 6 st platta bröd, pensla med ägg och strö på sesamfrön
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.