I mitt jobb som hemkunskapslärare kommer jag hela tiden i kontakt med olika allergier, intoleranser och matregler så lite erfarenhet har jag ju så klart av anpassad kost men det är en annan sak så här i vardagen
Fortsätt med andra deghalvan. Börja med 12 dl glutenfritt mjöl i smeten och rör om ordentligt, här efter kan du hälla på pö om pö tills degen inte är så värst kladdig längre. Lägg bitarna med snittytan uppåt i bullformar på en plåt, täck över med en bakduk och låt dom jäsa i 1 timme till. Sätt ugnen på 225 grader, knäck ägget till penslingen och vispa ihop ordentligt med en gaffel. 5 dl laktosfri mjölk
Går att variera med tillbehör som vispad kokosgrädde, nicecream, bär eller annat du tycker om, men passar också bra bara som den är då den är både smakrik och saftig
En middag som är både gluten och laktosfri. När vi gidte oss för en massa år sedan - då kunde han knappt tänka sig att brygga kaffe-men något hände och idag har han helt (nästan) kört ut mig ur köket, även om jag försöker återta reviret öite försiktigt med att ha vardagsmiddagen klar då han kommer hem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.