Nu tycker jag det är dags att damma av en gammal klassiker. Sambalkotletter. En väldigt smakrik och tacksam rätt att laga då kött och sås sköter sig själv i ugnen och du kan lägga tid på tillbehör såsom ris, potatismos, gratäng, kokt potatis eller som jag gjort idag
4 500 g högrev olja (till stekning) 4 schalottenlökar 3 röda paprikor 1 chili 4 pressade vitlöksklyftor 1 tsk spiskummin 2 tsk paprikapulver 3 msk kalvfond 5 dl vatten 6 medelstora potatisar 3 msktomatpuré salt peppar 2 dl rysk yoghurt (17%) ev färsk timjan Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
salt & peppar. Omman ska sammanfatta denna rätt med ett ord så skulle jag säga “fantastisk”. Det gratinerade mosetmedsmak av bacon och parmesanost gifter sig otroligt bra med köttet och såsen – vill man ta måltiden till ytterligare en nivå gör man egen bearnaisesås också
Men ibland, så. Nedan kommer två recept, det ena på potatisstubbar och det andra på en trepepparsås. Lagade detta igårkväll tillsammansmed oxfilé, baconrullad sparris, sallad och spröd brysselkål
Här är tips på väldigt smarrig och GI-ovänlig potatisgratängmedädelost. En potatisgratäng kräver såklart ett gott rödvin och får jag välja ska det helst vara någon slags Zinfandel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.