Galet god brysselgratäng

mittkok.expressen.se
mittkok.expressen.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 400 g brysselkål
  • 12 dl vispgrädde
  • 11-2 tsk fransk senap
  • 1100 g gorgonzola
  • 1100 g riven ost
  • 1 salt och pepparJag brukar koka brysselkålen fryst, då är den mjuk på cirka 10 minuter. Slå av kokvattnet och dela kålen i mindre bitar med en kniv direkt ned i kastrullen. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i cirka 5 minuter. Kålen suger snabbt upp grädden och det blir fort krämigt. Smaka av med fransk senap, det ska vara en tydlig senapssmak. Var försiktig med salt, eftersom senap är salt i sig.
  • 1 Sätt ugnen på 225 grader. Häll upp brysselkålen i smorda formar, flera små eller en större. Smörj dem så är de lättare att diska efteråt.
  • 1 Smula gorgonzola över gratängen och toppa med den rivna osten. Hit kan du förbereda allt i god tid.
  • 1 Gratinera vid servering, cirka 10 minuter eller tills osten fått fin färg och gratängen är genomvarm.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.