1 salt
och pepparJag brukar koka brysselkålen fryst, då är den mjuk på cirka 10 minuter. Slå av kokvattnet och dela kålen i mindre bitar med en kniv direkt ned i kastrullen. Häll på grädden och låt det hela koka ihop i cirka 5 minuter. Kålen suger snabbt upp grädden och det blir fort krämigt. Smaka av med fransk senap, det ska vara en tydlig senapssmak. Var försiktig med salt, eftersom senap är salt i sig.
1 Sätt
ugnen på 225 grader. Häll upp brysselkålen i smorda formar, flera små eller en större. Smörj dem så är de lättare att diska efteråt.
1 Smula
gorgonzola över gratängen och toppa med den rivna osten. Hit kan du förbereda allt i god tid.
1 Gratinera
vid servering, cirka 10 minuter eller tills osten fått fin färg och gratängen är genomvarm.
När jag smakade smeten (för det måste man ju) insåg jag att den skulle bli galetgod eftersom den påminde om mammas citronfromage i smaken – dvs perfekt balans mellan syra och sötma
Godkväll på er. Och jisses så god den var. Nu får ni tyvärr hålla tillgodo med en urusel bild, men försök föreställa er hur vacker och fin den var egentligen
Här har du många nyttigheter samlade i en liten rund "veggobulle". Eftersom familjen inte är överförtjusta i falafel och smaken av rena kikärtor så testade jag något nytt härom dagen
Den här kladdkakan håller sig länge och är galetgod kylskåpskall. Idag är det Kladdkakans dag och nu ska jag äntligen dela med mig av receptet på en fantastisk kladdkaka med extra mycket av allt det goda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.