800 gram
lammslag eller annan bit framdelskött från lamm
160 gram
kallrökt sidfläsk el. bacon
3 gram
korianderfrön
1 gul
lök, ca. 40 gr 2 vitlöksklyftor 1 knippe bladpersilja
1 kryddmått
malen koriander
1 tsk
anchochili
1 tsk
nymalen svartpeppar
1 msk
socker
12 gram
havssalt
1 dl
rödvin
Tärna köttet, skär löken i mindre bitar och hacka persiljan grovt.
Mal köttet med lök, korianderfrön och persiljan, ner i en rymlig bunke.
Blanda i de övriga ingredienserna och blanda väl tills smeten hänger ihop och är fast.
Stek en klick smet och smaka av så du är nöjd med smakerna.
Börja stoppa korven - lämna först ca 3 cm fjälster tomt innan du låter smeten gå i, efter ca 15 cm så lämnar du lite fjälster tomt igen och snurrar korven runt några varv så en ände bildas.
Upprepa tills smeten är slut.
Klipp av korvarna från varandra, lägg i kylen så de får vila några timmar innan du steker dom på ett stekjärn på svag värme tills de blivit fasta, ca 15 minuter Korvarna ska ha en innertemperatur på 70 grader när de är klara.
Man kan även steka korvarna på järnet så de får yta och sedan låta dom steka färdigt i ugnen.
Tabbouleh
3 dl
bulgur
1 stor
bunt bladpersilja, grovt hackad (ej det grövsta av stjälken)
1 rödlök,
finhackad
10 färska
myntablad
2 tomater
i mindre bitar
1-1½ pressad
citron
½ grön
gurka i mindre bitar
4-5 msk
olivolja
Salt
Svartpeppar
Koka bulgurvetet och låt det svalna.
Blanda samman alla ingredienser och smaka av med salt och peppar.
) Och säga vad man vill om Carola, men sjunga - det kan den kvinnan verkligen göra, vilka pipor. a gjort medelhavsinspirerad korv och en med indiska smaker och dagens salsiccia är också en egen variant
Den här gången ska det handla om en småländsk familjetradition, nämligen att göra hemost. Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Jag LOVAR dig att du kommer att älska dessa. Det är ett kladdigt jobb men ack så värt det. Och de flesta, hoppas jag, har en matvåg hemma för det är det bästaste redskapet till bakning
Roligt att man kan göraegen pasta även om man inte har någon pastamaskin. Om du vill göra fylld pasta tar du ut rundlar med ett glas, lägger en liten klick av fyllningen på, viker över till en halvmåne och trycker ihop kanten med en gaffel
Här finns recept och instruktioner för att göra ringblomssalva. Så här gör du egen örtolja. Barr från gran, tall och en är också tacksamma och enkla att göra oljor av
Det krävs inte så stort utrymme för att göraegen korv hemma i köket. det är dags att göra korv. Vi hjälptes åt att kavla ut degen och stansa ut hjärtan, gubbar, gummor, granar och grisar
Du kan göra eget bredbart som nästan är på pricken som Bregott. Skillnaden är att du kan utesluta skvätten vatten som ingår i köpt bredbart smör, salta efter egen smak och välja den rapsolja du själv gillar bäst
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.