Ingredienser Portioner: 4 400 g fryst vit fiskfilé (t ex MSC-märkt torsk eller kolja) 1/2 gul paprika 1/2 röd paprika 1/2 liten gul lök 1 liten burk ananas i skivor (à 220 g) 1 dl potatismjöl 1/2 tsk salt olja till fritering Marinad 1 vitlöksklyfta 1 msk torr sherry 1 krm salt 1 krm peppar Sås 1 dl ananasjuice (från burkananasen) 1 dl vatten 2 msk tomatpuré 1 tsk salt 1 msk socker 1 msk potatismjöl 2 msk risvinäger 1/2 msk konc kycklingfond Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
När vi går ut och äter kinamat, (vilket ju inteblir så himla ofta eftersom den vuxna karl här i huset inte är något stort fan av den typen av mat) så brukar jag för det mesta välja friteradkyckling med sötsursås
Det här är verkligen mat som går hem hos alla, barn som vuxna älskar det. Sötsursås. Det funkar även perfekt att göra glutenfritt så längre ner i receptet finns den glutenfriavarianten av tempurasmet
Till bollarna serverade jag en sötsursås. Matlagning/Cooking. Sötsursås. sötsursåstillservering. Häromdagen rensade jag litei kylskåpet och hittade ett paket små mozzarellabollar som jag ännu inte använt
Lägg upp det friterade fläsket att rinna av på brickan med papper. Vidservering så blandar du den sötsurasåsen och fläsket med grönsakerna i en stor kastrull eller wok
Så här gör man välsmakande fläskfileskivorfriteradei ett tunt lager frityrsmet med en genuinsötsursåstill (notera nedan att rätten heter kött med socker och vinäger, inte kött med annanasjuice)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.