Det känns som fredag idag, då jag har ledigt i morgon samt veckohandlingen är klar. Passade på att öppna ett gott rosévin, spanska Penascal, som lämnat över från cocktailpartyt och ställde mej vid spisen och gjorde en hel fredagsmeny
Ingredienserna - dock skippade jag basilikan och ägget. Jag fick en idé om att göra fylld bläckfisk och fokuserade först på att hitta själva bläckfisken
Resultatet då, av den egenkomponerade fredagsmiddagen. Om någon eventuellt tror att vi har svultit ihjäl eller endast lever på luft då blogginläggen om mat och recept har varit väldigt få så kan jag meddela att så inte är fallet
Det bästa med en riktigt riktigt grå och regnig dag är den mysiga stämning man får inomhus. Som igår fredag, den gråaste av gråa dagar men ack så mysigt det blev här hemma med en massa tända ljus och en brasa
Igår hade vi alltså middag där en av middagsgästerna äter LCHF-kost. Jag hade anpassat maten så att hon inte skulle känna sig obekväm utan kunna äta det hon mår bra av och tycker om
Denna vecka så har vårt hus börjat arta sig och de flesta möbler är på plats. Då är det bra läge att bjuda hem goa vänner – så vår vän Maria var “första” gästen
ÄngamatEn mild, len soppa som smakar sommar och barndom. (4 pers)8 dl grönsaksbuljong1 liten purjolök3-4 späda morötter i skivor400 gram färsk blomkål 2 dl gröna djupfrysta ärter200 g grön sparris3 msk mjöl4 dl mjölk1 dl vispgrädde1 dl hackad bladpersiljaBörja med att koka upp buljongen
Kanske lite knasigt att lägga upp receptet på fredagsmiddagen först på söndag kväll, men jag får "skylla" på att vi haft en ytterst aktiv och social helg med goda vänner och därmed har det inte funnits tid
Äntligen fredag, äntligen helg. Här kommer en rätt som jag verkligen vill rekomendera. Basilikabiff. Det tar ett tag att göra denna rätt, men det är helt klart värt det
Oj, nu var det länge sedan jag bidrog med något här. Det har lagats mat hos oss nästan varje dag, men tiden har inte funnits att fota och plottra ner recept
Fredagsmiddag. 28 Aug. 19. Twitter. Facebook. Grillade ribs med avokadoröra. 0kommentarer. I fredags tog jag en liten AW och överlämnade matlagningen till JP
Tomatsoppa med chili och aprikoser4 portioner1 gul lök3 vitlöksklyftor0,5 urkärnad och finhackad röd chili2 msk rapsolja3 burkar hela skalade tomater2 msk tomatpuré (minst)8 dl höns- eller grönsaksbuljong(vatten och hönsbuljongtärningar i vårt fall)20 torkade aprikoser1 dl crème fraiche (plus till garnering)Hacka löken, vitlöken och chili
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.