Den här tårtan innehöll min favorit kladdkaka eller franskchokladtårta som det så fint heter då det är massor av smält choklad i dem istället för kakao
En lite lyxigare chokladkaka med tryffeltäcke. Var noga med att använda en riktigt god mörk choklad. Hacka chokladen till tryffeln grovt och värm den tillsammans med grädden i en kastrull
Bred ut glasryen på tårtan och servera kakan kall, gärna med lite vispad grädde och någon frukt. Häll smeten i en smord och bröad form med löstagbar kant
Blanda med elvisp till en slät kräm. Smörj en form, 24 cm i diameter med löstagbar kant, med smör. Igår ville jag och min lillebror baka, så det fick bli denna underbara kaka
En franskchokladtårtamed pluppfluff samt rom och vaniljinkokta päron. Rör samman allt med mjölet. Jag fick päron av min svärmor som jag skar i fyrkanter och kokade upp i en sockerlag med vanilj och rom
Vispa ägg och socker pösigt med en elvisp och blanda det med den smälta chokladen. Eftersom det är lite mjöl i smeten så sjunker tårtan lätt ihop, därför är det bäst att låta den svalna i formen med botten uppåt ovanpå en ugnsplåt
Så det blev en klassisk Franskchokladtårtamed grädde och hallon till. På födelsedagskalaset började vi med mousserat och snittar som Vickans farmor hade gjort och sedan blev det kakor (som hennes mormor gjorde) och därefter tårta (som jag gjorde)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.