Brödet heter olika beroende på var man kommer ifrån och ofta är det rutmönstrat på toppen. Lepinja/ somun är ett bröd som serveras på Balkan oftast med cevapcici och pljeskavice
Forma bitarna till korta bröd och pensla dem med smör. Arbeta ihop med slev till en jämn massa. Stryk blandningen med pensel på de varma bröden, och lossa dem sedan försiktigt från varandra
till. Vilka bröd man få då. Gör två avlånga bröd som rullas i sesamfrön och in i ugnen på 260 grader i 10 minuter, sänk värmen till 180 och grädda 30 minuter till. 30 minuter till
Skala och tärna moroten mycket fint. Skiva vitlöken och finhacka gullöken. Lägg oljan i en stekpanna och sautera lök, vitlök och morot på låg-medelvärme
Här kommer ett recept på ett riktigt snabbt och enkelt bröd som passar till helgens frukostar, mellanmål och kvällsfika – gjort på bovete – & kokosmjöl
Igår blev det flera olika sorters bröd bakade som jag sen frös in. Detta brödet har jag ju gjort flera gånger innan och är ett supergott bröd med frön eller nötter i
Jätte gott bröd att doppa i turkisk yoghurt med olivolja. Låt brödet svalna på galler. Tryck ut degen till en rektangel, 20×30 centimeter. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter
Dela brödet i tre bottnar. Värm mjölken till 37º och lös upp jästen däri. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta degen väl, minst 5 minuter i maskin och längre för hand
Gör som du brukar när du bakar bröd och var rädd om degen,alltid 37 gr på degspadet och ej för mycket mjöl, hellre en kletig deg då blir brödet saftigare. Jag tog min stavmixer och gjorde mönster i brödet innan jäsning 40 minuter och sedan i ugnen på 200
(recept från Veganbageriet). Så var det då dags att kicka igång en ny termin. Jullovet har varit bra. Jag har sovit otroligt mycket, gått promenader, sett film, umgåtts med nära och kära
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.