Igår bakade vi ett väldigt gottljustbrödsom vi tänker använda somrostbröd. Brödet blev dessutom väldigt snyggt och det var gott att äta bara som det var också
Ettsupergott alternativ till en kolhydratfattig kost eller bara för att det är gott. (ca 6-7bröd). Rör ihop allt och klicka ut till 6-7 st ”bröd”. ca 6-7bröd. 6-7 st ”bröd”
Länge har jag gått och tänkt att jag skulle göra ettgott och saftigt morotsbrödsom är hälsosamt och packat med fibrer, vitaminer, proteiner, brafetter och med få kolhydrater
Lägg ett annat bakplåtspapper över och kavla ut tunnt (jag använder ett bakplåtspapper av silikon som inte fastnar, har man ett bakplåtspapper av papper kanske det behöver oljas)
Smält kokosfettet i en kastrull och häll på vattnet och låt det koka upp. Det här fröknäcket kan jag äta som godis, för det är helt enkelt så otroligt gott
Ett stabilt blodsocker och inga uppsvullna magar. Men det är ju också det som gör brödet hälsosamt. Det finns en anledning till att bröd bakas med vetemjöl om man säger så
Jag rekommenderar att man använder bull- eller muffinsformar när man bakar bullar (oavsett om det är LCHF eller inte) eftersom annars riskerar man att smöret i fyllningen rinner ur och bullarna blir torra
Oavsett hur man uttrycker sig så tycker jag att tiden går snabbt och det gäller att ta vara på stunden och njuta medan man kan, varför inte umgås med nära och kära genom att grilla korv tillsammans ute i naturen
Det blev riktigt gott och gick hem hos alla de barn som var här i samband med påsken så detta kan verkligen rekomenderas även om det tog lite tid att få till det men det var mest tid i ugnen
Blanda i ett ägg. Låt svalna något, avnjut dem sedan med eget val av LCHF-anpassat pålägg. Låt stå och fiberhusken svälla i 10-15 minuter (annars kan du få magknip). Grädda i ca 15-20 minuter i mitten/nedre delen av ugnen. En skvätt grädde (ca ½-1 dl)
Häll upp i 10 pappersformar som placerats i en muffinsplåt. Vispa lätt ihop ägg och grädde. Tillsätt ost, den strimlade skinkan, gräslök, salt och peppar
Jag hade bakat äppelkaka, en vanlig och en LHCF-variant, som jag hade med mig till fikat. Till kakan serverade jag vaniljgrädde och det blev väldigt gott
Jag känner mig inte riktigt som en LCHF-are, då jag inte äter så mycket fett eller protein som andra gör inom LCHF (jag är ingen fettfanatiker, för jag tror inte på att man ska äta för mycket fett heller)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.