Ställ lergrytani kall ugn. Blanda äppeljuice, soja och ingefärai en skål. Torka av lergrytan lätt. Lägg i köttet och låt marinera medan grönsakerna förbereds
Blötlägg lergrytan en halvtimmainnan den skall användas. Hetta upp rapsolja i en stekpanna och bryn köttet så att det får fin färg runt om, salta och peppra
Här kommer en smarrig helgrätt. ) Helgen ligger ju runt hörnet. Jag har glömt att ge er receptet, detta åt vi en fredag för några veckor sedan – såååå gott
Skär köttet iskivor. Skala och hacka löken och vitlöken. Bryn köttet i smör-&rapsolja i en stekpanna. Vispaihop grädde, vin, lök, mjöl, fond och senap i en gryta
Gnidin köttet med kryddorna och lägg sedan ner i den blötlagda lergrytan. Klyfta lök, äpple och dela moroten på mitten och lägg ner i grytan tillsammans med lagerblad
En värmande gryta när kylan biter ute. kallpressad rapsolja tillstekning. chiliflakes. Grovhacka lök, vitlök och chilifrukt och fräs tillsammans med grytbitarnai olja i en stekgryta
En god gryta med karré som får puttra irödvin ett par timmar. Höstligt, mustigt och smakrikt. maizena. Dela löken i klyftor, morötterna ibitar och skala och dela vitlöksklyftorna
Jag hade ingeninspiration och kom inte på en enda god maträtt som jag ville bjuda på i fredags. Men sen rätt som det var så hittade jag denna gamla goding som vi åt jätteofta tidigare och jag kände på en gång "Den vill jag äta
Busenkel och god ”bjudgratäng” med fläskfilé och sabal oelek. Till detta serverades potatisrosor. Den här gången såg jag till att fylla muffinsformenordentligt med potatis (potatisen säckar ihopsig under tillagningen och för att få en vacker ros – då gäller det att formen är rejält fylld)
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.