Perfekt att låta smälta till en gräddig sås att hälla över lätt stekt fläskfilé. Med cambozola i såsen och västerbottenost ovanpå kan man ju tro att det kan bli lite för mycket på ostfronten, men icke
Krydda med salt och peppar. (Man kan förbereda köttet och såsen och koka ihop innan servering. Servera med ris eller pressad potatis/klyftpotatis eller med couscous och en sallad av tomat/kidneybönor
Slå på såsen. Gratäng medfläskfilé. Bryn dom och krydda med salt och peppar. 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé. 3 dl riven ost, med smak. Till 4 personer 600-700 gr fläskytterfilé eller fläskfilé. 3 dl riven ost, med smak
Bryn fläskfilébitarna hastigt i stekpannan och lägg över dem i en större gryta. Bryn löken försiktigt tills den blir en aning mjuk och låt sedan sqaushen samt paprikan steka med en stund
Saftig fläskfilé i krämig och smakrik såsmed lagom hetta. Krydda med salt och peppar. Skär fläskfilén i centimeter tjocka skivor och bryn dem lite lätt i smör
Slå på såsen. Fläskfilégratänger och grytor går väl knappt att misslyckas med, eller hur. Usch jag hatar att packa, känns alltid som att jag har glömt nå jätteviktigt trots att vi har med oss alldeles för mycket
Det var minst sagt härligt att ta helg i fredags efter en vecka med sprängande huvudvärk & halsont. Dock verkar jag ha smittat lilla skrutt - så vi får se om det här blir en vecka med vabb
Blanda ner en påse pulversås av vardera grönpeppar och gorgonzola, häll på grädde, citronpeppar, svartpeppar, cayennepeppar, lite salt, en halv smulad köttbuljongtärning, tomatpuré, grädden och låt koka upp
Arrangera över biffarna medsåsen i pannan eller servera svampen bredvid. Börja med potatisen. Sås. Skär den i tunna skivor (den behöver inte skalas) och lägg skivorna tillsammans med fint hackad vitlök i en ugnsfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.