1 Torsk
i grön curry600 g fryst torskfilé 1 gul lök, strimlad 2 msk grön currypasta 2 klyftor vitlök, skivade 1 citrongräs, krossat 50 g färsk ingefära, skalad och skivad 1 grön chilifrukt, skivad 400 g kokosmjölk 1 dl grädde 1 lime, saften 1 dl thaibasilika, plockade blad 1,5 msk fisksås 100 g sticklök/vårlök 100 g sockerärtorTorsk i grön curry
Koka ris om du vill servera det till torsken. Tina fryst torskfilé.
Svetta den gröna currypastan i en het panna och tillsätt sedan den strimlade gula löken. Skiva skalad ingefära grovt och låt den svettas med i stekpannan. Hacka vitlöke och grön chili, behåll kärnorna om du gillar stark mat. Tillsätt till stekpanna och låt den fräsa med.
Krossa citrongräset och skär ner i stora tydliga bitar och tillsätt till stekpannan, citrongräset och ingefäran kan plockas ut vid serveringen. Tillsätt grädde och kokosmjölk och låt koka upp.
Riv limeskal, pressa ur saften samt tillsätt fisksås och låt bubbla med.
Skär torsk i tärningar och lägg ner i pannan. Strimla sockerärtor, vårlöken och thaibasilikan, vänd ner i såsen.
När fisken är genomkokt (vilket bara tar några minuter) är rätten redo att serveras.
4 900 g fast potatis 150 g haricots verts Torsk 600 g vit fisk salt och peppar 2 dl crème fraiche 1/2 fiskbuljongtärning 1 dl vatten 1 ask färsk gräslök (à 20 g) 1 citron Till servering 1/2 cosmopolitansallad Lägg till i inköpslistan
filé av kolja, torsk eller sej. haricots verts (gröna bönor). Strö över finrivet apelsinskal och garnera med persiljeblad eller hackad persilja vid serveringen
800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar 3 msk vetemjöl 3 dl vispgrädde 1 dl mjölk 2 msk fiskfond eller skaldjursfond ca 0. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor. 800 g torskfilé eller annan fiskfilé 1 tsk salt 2 krm vitpeppar. 75 dl (ca 35 g) hackad dill (går bra med fryst) ca 200-300 g frysta skalade räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.