Fiskgratängmeddragon, broccoli och potatispuré. Just den här gratängen smaksatte jag meddragon som ger en lite lakritsartad smak och så fick det halva broccolihuvudet som låg i kylen följa med
Blanda grädde, kycklingfond, creme fraiche, dijonsenap, kinesisk soja, salt ochdragon i en bunke. Skiva champinjonerna, hacka löken och skär kycklingen i lagom stora grytbitar
Den här kalasgoda kikärtsgratängen, med champinjoner, dragonochdijonsenap, är en vegetarisk variant av en gratäng som jag brukade laga på den tiden då vi fortfarande åt kött
gör latmansvarianten med kycklingfiléer och vanlig buljong, vet jag. Det var egentligen ren snålhet som fick mig att köpa en hel kyckling, i stället för ett tråg med lårfiléer
Såsen blev otroligt god - lent gräddig, aromatisk ochmed bra sting från dijonsenapen. Sänk temperaturen och låt den hackade löken fräsa med utan att ta färg
4 600 g djupfryst fisk 1/2 tsk salt 2 krm peppar 1 dl riven ost Sås 500 g räkor (med skal) 2 msk smör eller margarin 3 msk vetemjöl 5 dl mjölk salt och peppar 1/2 dl hackad dill Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Kryddor på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong
I onsdags inledde vi vårt påskfirande med en extra god fiskgratäng till middag och vi när frestade med en middagsbild på vårt Instagram, var det genast några av våra följare som efterfrågade receptet
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.