Sätt ugnen på 250 grader. Tina fisken bara såpass att den kan skäras i ca 4 cm breda stycken. Smörj en eldfast form och lägg fiskbitarna i mitten (se bild)
Blanda samman allt och låt sjuda under lock på svag värme i ca 5-10 minuter. 1. Skär grönsakerna i lagom stora bitar och fräs dem några minuter i en stor gryta
I dag tänker vi avrunda påskfirandet med en av våra absoluta favoritherrar, herr Jansson och hans frestelse, men innan dess så ska det drickas traditionsenligt annandagskaffe med Håkans föräldrar
De säljer inte färsk fisk, men den är färskfrusen och det är så nära man kan komma. Av lathet testade jag ett recept på falsk hollandaise, men det går ju inte jämföra med riktig
Men du kan välja en annan fisk, så länge det är en hel fisk med vitt kött. Men jag kan försäkra er om att detta fisk recept är absolut inte av denna värld
Ta ut ugnsformen och lägg på baconfisken med skarven neråt, och sprid osten över hela formen. Pressa lite citronsaft på fiskbitarna och rulla in i baconpaketet
Sänk temperaturen och häll på vinet. Sätt ugnen på 190 grader och ställ in fisken ca 25 minuter. Tillsätt ärtfonden, lite i taget och låt risotton puttra på svag värme ca 20 minuter
Nu har du en härlig majonäs på endast några minuter. )200 g riven vitkål 100 g tvättad färsk spenat1/2 gurka 1/2 rödlök, strimlad 1/2 syrligt äppel, strimlad 1½ msk gräddfil 3 msk majonnäs 1 msk äppelvinäger 1 msk olivolja1 avocado 2 kokta 8,5 minuters ägg (rätt skall vara rätt)rökt fisk (använde röding) bladpersilja dill salt peppar(rågbrödskrutonger) Blanda alla ingredienser i en skål förutom ägg, fisk, avocado och spenatStäll skålen i kylskåpet och vila för ca 15-20 min (smaka av med salt)Blanda i spenat och toppa med ägg, fisk och avocado strax före serveringHemlagade krutonger. Stek rågbröd/maltlimpa med smör och olja i en panna, salta och låt svalna på hushållspapperBusenkel majonnäs 1 ägg (jo ett helt ägg med vitan och allt)ca 2,5 dl neutral olja 1 msk senap (Dijon) senap 1 msk vinäger (använde äppelvinäger) salt Lägg ägg senap och vinäger i en matberedare Mixa och börja mata ägget med olja, lite åt gången tills du uppnår den rätta konsistensen (själv tycker jag om lite lösare majonäs, inte sådan som "darrar" när man skakar på den
Men se upp så det inte skär sig. Hacka grönsakerna fint och lägg i grupper på portionstallrik. Rensa siken och kör köttet till mos med citron och kryddor i en mixer
Emil var snabb upp till kompisen Martin (hoppas de började diskutera det de läst inför första jägarexamen-tillfället i veckan) och vi andra hämtade in hästar för en skön ridtur i solen
Lägg de förvällda, väl avrunna mangoldbladen i botten av en ugnsform, lägg fiskbitarna ovanpå och bred över pesto på dessa, strö över den stekta svampen
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.