Filmjölkslimpa med nötter och torkad frukt
Glutenfria godsaker
Glutenfria godsaker
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Grov filmjölkslimpa med blandade nötter, frön och torkad frukt som förutom fibrer och mineraler även ger tuggmotstånd och sötma. Så god att man inte behöver något pålägg.
  • Filmjölkslimpa med nötter, frön och torkad frukt
  • 4 dl filmjölk
  • 1/2 dl mörk sirap
  • 1 msk flytande honung
  • 1 tsk salt
  • 1 1/2 tsk bikarbonat
  • 2 dl fibrex
  • 3 msk krossade linfrön
  • 2 msk hela linfrön
  • 3 msk sesamfrön
  • 3 msk pumpakärnor
  • 1/2 dl grovhackade hasselnötter
  • 1/2 dl hackade torkade aprikoser
  • 1/2 dl russin
  • 2 dl majsmjöl
  • 2-3 dl glutenfri grov mjölmix
  • 1. Rör ihop filmjölk, sirap och honung.
  • 2. Tillsätt övriga ingredienser och blanda till en lös smet.
  • 3. Häll smeten i en smord avlång bakform.
  • 4. Grädda i nedre delen av ugnen i 175 grader i ca 60 minuter.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.