30 minuter
Lägg de tunna lökskivorna i kallt vatten ca 30 minuter Rosta sesamfröna i en torr, medelvarm stekpanna som du skakar under tiden som du rostar fröna. När det börjar dofta och fröna får färg tar du av pannan från plattan och låter fröna svalna.
Men när R beställde in det här om veckan till lunch och fick färsk grillad tonfisk, då förstod jag. Kokt färsk potatis (går att köpa året runt i detta växthus land)
De hade extrapris på färsktonfisk på Coop där jag bor igår och då passade jag på att köpa en bit. Lägg upp salladen på ett fat, lägg på tonfisken och häll över dressingen över salladen och tonfisken
För mig började det med att jag ville göra en salladmedtonfisk och ägg, lite nicoiseinspirerat. Tonfisken finfördelar jag så att den blandas med allt som är i, på det viset ger den smak överallt
Färsktonfisk tillagades med inspiration från Jamie Oliver, receptet hittade vi i hans kokbok "Jamie's Matrevolution" där man hittar en hel del enkla och snabba vägar till god mat, både till vardags och till fest
Till sist så stektes räkorna ljumma på svag värme tillsammans med chilin och vitlöken. Så det blev en supermumsig asiatisksallad som både fick smaklökarna och mig att dansa
Färsktonfiskmed blomkålsrisotto och kall citrussås. Så därför glider vi ju osökt in på dagens tallrik där det ligger några av Mårtenssons favoritingredienser fisk och grönsaker, denna gången färsktonfisk och en blomkålsröra eller blomkålsotto om ni så vill
Jag hade några skivor färsktonfisk som jag tänkte grilla men det kändes lite onödigt att tända grillen för att grilla i tre-fyra minuter så jag halstrade fisken i en het panna istället, det gick väldigt bra och den blev riktigt god
Servera fisken med potatisen, smöret och en tomatsallad. Färsktonfiskmed smaksatt brynt smör. Stek färsktonfisk i smör och olja på riktigt hög värme (eller grilla)
färsktonfisk, skuren i centimeterstora kuber. Lägg upp alla ingredienser i en skål, skeda på generöst med dressing och toppa medfärsk koriander och rostade sesamfrön
Garnera med limeklyftor och koriander. Strimla salladslöken. Servera med kokta nudlar. Strimla salladen. Lägg upp salladen på ett fat och strö över bönorna
Grilla tonfiskenmedium rare. Servera tillsammans medpotatissalladen och bladspenat. Vispa ihop ingefära med honung, lime och olivolja, smaka av med salt och peppar
Lägg upp salladen på ett stort fat och toppa med tofuskivor och strö över sesamfrön. Skölj och dela gurkan på längden och gröp ur det vattniga med en sked
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.