Rör ut bensoat i lite marmelad och tillsätt detta. Sätt marmeladen i rena, varma burkar. Vänd upp och ned på burkarna en gång så håller marmeladen längre
Nyttiga marmelader enligt LCHF standard. Här finner ni ett grundrecept för alla olika marmelader. Krydda lite olika för roligare resultat när du gör sylter eller som nu marmelader
ENGELSK FRUKTKAKA1 st150 g torkade fikon (ca 8 st)1 dl russin15 halverade röda coctailbär3 msk konjak200 g smör3 dl brun farin4 ägg0,5 tsk nejlikor1 krm malen muskotnöt1 msk kanel1 tsk ingefärarivet skal av en citron3,5 dl vetemjöl0,5 tsk bakpulverGör så här
I förra veckan blev de marmelad av jordgubbar och rabarber,de två smakerna passar verkligen i hop. Tycker ni om marmelad och i så fall har ni någon favorit
Ta bort marmeladen från värmen och låt stå i cirka 10 minuter. Rensa vinbären noga och koka upp tillsammans med vatten, kardemumma och hälften av sockret i en tjockbottnad kastrull
Ikväll efter nattning har jag därför kokat en marmelad som jag är sådär lite löjligt stolt över. Jag valde att göra klumpfri marmelad så efter kokningen tog jag min stavmixer och mixade marmeladen slät och fin
Lite lik engelskmarmelad i smaken blir den och helt underbart eldig i färgen. En av mina nya favoritmarmelader är den här lite beska och stingiga blodgrapefruktsmarmeladen med hackad ingefära i
Engelsk Fruktkaka2 st400 g rumsvarmt smör400 g strösocker6 ägg4 dl russin100 g sukat100 g kakfyllning100 g skållad, skalad mandeldrygt 1 dl konjak400 g vetemjölSätt ugnen på 175 grader
Av alla marmelader jag har smakat, blir ändå min favorit de som är gjorda av citrus. Rör ner sockret i omgångar och låt det därefter småkoka i 15-40 min, tills du märker att marmeladen börjar tjockna och inte är så blaskig
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.