Sätt ugnen på 175 grader. Rör matfett och socker mjukt och luftigt. Rör ner det rivna apelsinskalet. Vispa äggen i en annan bunke och rör sen ner den i smör och socker blandningen
Ingredienser Portioner. 12 2 dl rörsocker 3 ägg 100 g smör 250 g ricottaost 4 dl mandelmjöl 1/2 dl majsstärkelse 1 tsk bakpulver 1 krm salt 1 msk finrivet apelsinskal (+ extra till garnering) 1 dl färskpressad apelsinjuice smält smör eller olja till formen Vid servering 3 msk flytande honung flingsalt ev vispad grädde till servering Lägg till i inköpslistan Stå inte vilsen i butiken igen
Rör rumsvarmt smör och socker vitt och poröst. Vispa i äggen ett i taget. Blanda mjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med gräddfil, apelsinskal och -saft
Apelsinkaka med frosting. Förra veckan hjälpte Algot mig att baka den här apelsinkakan. Jag hade några apelsiner liggande och vad passade då inte bättre än att göra en kaka av dem
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.