Hemmagjord falafel  När vi var i Barcelona i somras hittade vi ett litet libanesiskt hak där de sålde falafel med massor med olika smakrika och starka röror
Till fromma för oss värmetörstande bleknosar som kan behöva en liten extra energikick så här års. Semlan, våfflan, kladdkakan, linssoppan, surströmmingen och några till
När jag hade hällt av kokvattnet, dressade jag genast broccolin med en något lika gott som enkelt. Denna dressing förenade sig med broccolin som om de vore gjorda för vandra
En omelettrulle med japansk inspirationOMELETTE ROLL 4 port4 ägg4 tsk sesamfrön, vita & svarta1 burk väl avrunna kidneybönor2 salladslök1 avokado2-3 cm tumme ingefära2 msk majonäs½ limeSoP10 cm gurkaoljagarisoja1
Gillar ni tapas. Gillar ni svamp. Då måste ni prova denna gudomliga svampröra på portabello. 2 portabello 1 grönt äpple1 dl gorgonzola1 dl valnötter SaltSvartpepparSmörTärna svampen och fräs den i smör, salta och peppra
From candy to a banana. Eftersom det bara är en månad kvar till årets resa så har jag bestämt mig för att inte äta godis och glass till frukost, lunch och middag varje dag
Nä vad säger ni, är ni sugna på ett superduperrecept på något riktigt gott. Okej, kommer här. Det här receptet har jag stött på lite överallt men OM någon av er skulle ha missat det så delar jag med mig av det nu
stekta, rågmjölspanerade torskfiléer och ugnsbakade, dressade grönsaker. Den inte så grönsaksvänligt inställda delen av familjen fick klyftpotatis, medan vi andra njöt av grönsakerna, som dressades med samma goda dressing som vi använder till den nästintill uttjatade underbara brysselkålen
Ja jisses, det här är nog bland det godaste jag har ätit. Asiatisk mat är verkligen gott och köket har sin speciella karaktär med söta och salta smaker som möts
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.