Dragonkyckling med gräddsås och ris
www.landleyskok.se
www.landleyskok.se
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 900 g kycklingfilé eller kycklingbröstfilé
  • 1/2 gul lök
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1/2 citron
  • 0,5 dl hackad, färsk dragon (eller 2-3 msk torkad dragon)
  • 1/2 röd chilifrukt
  • 5 bitar soltorkade tomater i olja
  • 10 cm purjolök
  • 3-4 dl vispgrädde
  • 14 dl jasminris
  • sallad, tomat, gurka
  • 1 Dragonkyckling:
  • 1 Tillbehör:Skär varje kycklingfilé till mellanstora bitar, cirka 5-6 bitar per filé. Hetta upp smör i en stekpanna och ha ner kycklingen. Stek så den får yta runt om. Stekt hellre kycklingen i omgångar än allt på en gång om det inte får plats.Hacka gul lök och grovhacka vitlök och ha ner i pannan med kycklingen. Låt löken mjukna och pressa sedan över saften från en halv citron.Strö över hackad, färsk dragon och chili samt strimlade soltorkade tomater. Häll gärna också i en matsked av oljan som de soltorkade tomaterna ligger i – då blir det god smak. Strimla purjolöken och ha i och låt allt puttra några minuter. Slå sedan på grädden och låt puttra ytterligare 5 minuter. Smaka av med salt och peppar. Servera med kokt ris samt en enkel sallad.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.