Blanda i räkorna och pastan. 250 g skalade räkor. Koka pastan enl anvisning på förpackningen. Hacka grönsakerna och fräs dem i olja i ca 2 minuter utan att de får färg
Rör ner dill och blanda i räkorna i sistastund. Låt purjolöken smälta i margarinet på svag värme. Pudra över mjöletoch späd med lättmjölk under omrörning
Lägg i de skalade räkorna, men låt det inte puttra för länge, för då kan räkorna bli sega. Sätt ugnen på 225° och skala räkorna. 125 g skalade räkor (ca 400 g oskalade)
Det bästa med heta räkor är att man själv bestämmer styrkan på dem. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor, kokta och skalade. Lägg ner de kokta och skalade räkorna och låt stå minst 2 timmar i kylen. 30 st tigerräkor eller vanliga räkor
På bilden ser ni en enkel pasta med räkor som är kryddad med bland annat vitlök och citronpeppar. Det som tar lite tid är att skala räkorna annars är det en riktigt snabb middagsrätt
Marinera räkorna en stund i kokosolja, salt, chili flakes och vitlök. Rör sedan ner pak choi och koriander och sjögräsnudlar och låt sjuda någon minut innan räkorna rörs ner
Sist rör du ner de skalade räkorna. Heta räkorFör 4 pers2 paprikor, gul och röd1 purjolök2 vitlöksklyftor0,5 röd chilipeppar styrka 52-3 msk chilisås eller tomatpuré2 dl matlagningsgrädde eller mjölk om du vill 1 dl vatten1 kg räkor med skalSkiva purjon och hacka paprikorna
Vänd ner lite bladpersilja och strö resten över räkorna. Räkor,. 500 g stora räkor. Öka värmen och häll i räkorna och rör om och stek ca 2 minuter tills de blivit vacker rosa om du använt råa räkor annars räcker det att de blivit varma. 500 g stora räkor
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.