Boken är en oerhörd receptskatt och här ska ni få receptet på denultimata veganska burgaren. Nu har jag lagat till ännu än maträtt från den fantastiska kokboken Rå matglädje – Veganskt, lyxigt och jäkligt gott är skriven av Erika Frost
Denultimata sportlovsmaten måste ju vara gulashsoppa. Värmande, mätande, kan lätt ätas i mugg utomhus, blir bara godare om man lagar den i förväg och låter den stå till sig ett par dagar
Vi bestämde oss för morotskaka till kalaset i söndags och valde mellan Leilas "Världens godaste morotskaka" och systrarna Eisenmans "Ultimata morotskakan"
När det dessutom har regnat hela sommaren vilket gynnar både spindlar och svamp (den ene har jag fobi mot och den andre älskar jag, you do the math) så dignar till och med svennebutikerna av ekologisk svamp och kantareller vilket får mig att spontanskriva Halleluja
Den gången blev jag inte nöjd - det blev helt enkelt inte alls som jag tänkt mig. Den här gången följde jag inte någon annans recept, och jag hade dessutom satsat på riktigt bra choklad
Tänker jag festmiddag så ser den smarrigaste menyn ut så här. Jag har flera gånger försök efterskapa denna delikatess, visst, den har blivit lyckad och god men inte alls nått de smakliga höjderna som mormors smörgåstårta
Det jag dock kan avundas dem som idkar tacofest varje fredag är plockandet, pillandet, den lilla buffén av tillbehör och den egna matlagningen vid bordet
Så jag köpte på mig i stort sätt alla olika sorters lök jag kunde hitta – silverlök, rödlök, , schalottenlök, ramslök och salladslök för att lägga in denultimata löksillen
Rätten är egentligen tänkt som en förrätt, men med jasminris till funkade den även som en huvudrätt. När jag fyllde år i fredags fick jag vinnaren av årets Sveriges Mästerkock Jennie Walldéns kokbok, Smaker i mitt hjärta-Korea möter väst, i present och i söndags provade jag att laga ett av recepten från kokboken, Thai fish cakes
Den är perfekt. Smält smör försiktigt i en kastrull, ta av från värmen och smält chokladen i smöret. Tillsätt övriga ingredienser och se till att den emulgerar
Grädda osten i ca fem minuter eller tills den smält till platta, gyllenbruna flarn. Stek därefter svampen i resterande smör i några minuter tills den fått fin färg
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.