1140 g
hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas
1 Ca
200 g champinjoner (1 liten burk)
11 liten
purjolök
12 pressade
vitlöksklyftor
11 tsk
salt
1½ tsk
vitpeppar
12 ½ msk
soya
13 msk
tomatpuré
12 dl
crème fraiche
12 dl
riven ost att strö ovanpå
1 Pajdeg
100 g smör 1 dl riven ost 3 dl vetemjöl 3 msk kallt vatten Fyllning 500 g nötfärs 140 g hushållsmedwurst eller någon annan sorts rökt bacon/salami. Ursprunget är Lätt & rökt (en sorts bacon, från Lithells) men det har slutat tillverkas Ca 200 g champinjoner (1 liten burk) 1 liten purjolök 2 pressade vitlöksklyftor 1 tsk salt ½ tsk vitpeppar 2 ½ msk soya 3 msk tomatpuré 2 dl crème fraiche 2 dl riven ost att strö ovanpåBlanda snabbt ihop pajdegen, gärna i matberedare. Tryck ut degen i pajform. Nagga pajskalet och förgrädda 10-15 min i 200 grader. Fräs köttfärsen och purjolöken, lägg i baconbitarna. Tillsätt champinjoner och fräs ur vätskan. Tillsätt kryddor, tomatpurén, soyan och pressa i vitlöken. Låt det småputtra. Tillsätt crème fraichen och smaka av. Bred ut röran i pajskalet, strö över ost och gratinera 15 min i 225 grader. Servera med en god grönsallad. Tips! Detta blir en vanlig pajstorlek men om man vill göra en långpannepaj (och det vill man!) gör man 3-4 satser deg (3 satser blir ett tunt skal och 4 satser lite tjockare) och dubbel sats av fyllningen.
Fräs den mjuk och glansig i lite matfett. Ansa och strimla purjolöken. Skiva potatis och tomater. Varva potatis, purjolök, skinka och tomater i en smord eldfast form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.