1 medelstor,
skalad och väl mogen kravbanan - skalad vikt ca 130 g 8 färska dadlar - urkärnad vikt ca 100 g 4 msk mandelolja - eller kallpressad kokosolja som fått smälta i vattenbad
2 msk
kokossirap eller dadelsirap - honung går också bra för den som kan tänka sig det
2 msk
kokosblomssocker eller mörkt muscovadosocker - har gjort med båda delarna
Ta ut och låt svalna helt. Jag använder mig av filmjölk i grundreceptet men det går faktiskt utmärkt att byta ut mot soygurt och citron för ett veganvänligt alternativ
Den här heltveganska soppan med rotfrukter, vitkål och vita bönor är ett exempel. Vi äter soppor i ur och skur här hemma, i synnerhet på vintern när man behöver lite extra värme inombords
Jag använde mig av en bröd- limpform. Ser dom inte helt underbara ut. Vegan,. Och jag kan lova att dom är det,otroligt lik GB sandwich, men utan allt det där dåliga
Denna kladdis är gjord med bas på svartbönor, jag har sett att flera använt detta i brownies och ville testa detta på kladdkaka men ska erkänna att jag var väldigt skeptisk
Till första advent gjorde jag en helt mjölkfri variant av kakan med mjölkfritt margarin och ekologisk havregrädde från Oatly, och den blev precis lika bra
Låt svalna och förvara i kylen. Servera med hallon och ev kokosgrädde. 1 dl kokosolja1 dl kakaosmör2-5 msk stevia200 g viviani choklad 92%2 msk kakaoSmält smör, choklad och olja över vattenbad och blanda i resten. 2-5 msk stevia
Fyllning- vegan. Jag tänker utgå från det fina recept på glutenfridumpling-deg som vi tog fram redan till boken boken Laga glutenfritt – pasta, pizza, pajer, piroger och andra klassiker och delar det redan nu
Skriv utE-postFacebookTwitterTumblrPinterestGillaGilla Laddar. Ett mustigt, smakrikt och näringsrikt bröd som passar perfekt till soppa, gryta eller som annat matbröd
Dessutom har jag märkt hur skadligt det är för både mig själv och andra att benämna mat som nyttig vs onyttig och endast fokusera på kroppen och inte sinnet - därför har jag jobbat hårt med detta och har inte längre några "förbud" (jag vet, sjukt, jag hade det innan och det var farligt nära tvångsmässiga förbud a la ätstörningar)
Vispa i äggen, låt tjockna och kyl ner helt i kylskåp eller utomhus. Värm kokosmjök och vaniljpulver. Ta 1 dl mandelmjöl (min blev lite smulig så jag skulle tipsa om att sila mandelmjölet först) och rör sedan i resten till önskad konsistens och frys in tills du ska ha det till glassen. Jag använder sådana där små piller och hade 4 stycken
Chufa/tigernöt går att köpa på nätet och i välsorterade butiker - framförallt hälsokostbutiker. Det finns även färdigmalt tigernötsmjöl att köpa på nätet och i vissa affärer
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.