Detta är ett gammalt recept på bloggen som jag har uppdaterat med nya bilder. Kungen av alla såser och dressingar som finns i det libanesiska köket, om du frågar mig
Jag tillhörde dem som formligen dränkte pastan och korven med Heinz ketchup och chilisås på den tiden då kolhydraterna hade den största platsen på min tallrik
Riv vitlöken och blanda med några matskedar olja. Det här är en av de godaste såser/krämer man kan servera till kött eller fisk – den libanesiska vitlökskrämen
Mixa såsen slät och häll upp den på flaska eller burk medan den fortfarande är varm. Bryn chili och vitlök i lite olja, rör ner hälften av vinägern samt tomatpurén och låt koka upp, tillsätt därefter resterande ingredienser och låt koka i några minuter
Den funkar jättebra om du äter LCHF då det är en sås med mycket hög fetthalt. Libanesisk vitlökssås eller vitlökscreme är en sås som är otroligt gott till allt möjligt, grillat kött, skaldjur, fisk, ja nästan allt
Det här receptet är hämtat från Buffé och lockade med tillagningssättet. Jag gjorde en tabbouleh med linser och bulgur till men det fungerar säkert alldeles förträffligt med ris
Då är det rätt skönt att gå in och värma sig med den här libanesiska grytan. Den ger djup åt smaken, ungefär som en mörk baryton i en kör med många röster
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.