Häll nu ner riset, i omgångar, rör om så att all ris är täckt med kola-blandningen. Det blir en härlig jordnöts- och kolasmak på dom, men eftersom det är puffatris så känns dom luftiga
Jag gillar verkligen mina tidigare recept på granola här på bloggen, men även om de är krispiga så har jag aldrig lyckats få till en variant med stora knapriga kluster av havregryn och frön
Jag brukar för det mesta göra "vanlig" müsli, dvs jag bara hackar nötter och bär och lägger över kvargen/yoghurten men en granola gör man ju i ugnen, man rostar nötterna lätt tillsammans med i mitt fall kokosolja och honung
Är man väldigt känslig ska man se till att köpa s k ren havre, dvs havreprodukter som inte riskerar att ha kommit i kontakt med andra spannmål i odling eller hantering
Servera medbasmatiris (kan rekommendera min ångade variant. Jag blandade det och återuppväckte det genom att peta ner några kardemummakärnor i det och ånga med några stänk rosenvatten
Här är ett lyckat kakrecept med rapsolja. Rostat puffatris. Strö över det rostade riset. Det innebär att det matfett vi använt inte fungerar längre och de andra på marknaden innehåller solros
Låt svalna och servera med vispad grädde. ½dl Puffatris. Det puffade riset blir frasigt och gott i ugnen och gör detta till en mycket god variant på kladdkaka
Tag med en slev och stick i riset så såsen blandas medriset lite grand. Slå i de skivade shampinjonerna och låt dem brynas med i grytan några minuter
Vispa äggvitorna med sockret och ättikan till ett hårt skum. Jag bakade en dubbel sats av denna risekrispies tårta när vi hade vänner på besök och då blir det en hel plåt
Blanda turkisk yoghurt med curry, chilipeppar, ingefära och riven ost. Servera med grönsallad. Lägg det kokta riset i botten på en smord ugnssäker form
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.